جهاد فرهنگی از کارکردهای مهم مساجد است
جهاد فرهنگي از کارکردهاي مهم مساجد است

جهاد فرهنگی از کارکردهای مهم مساجد است

مدير ستاد کانون هاي فرهنگي هنري مساجد آذربايجان شرقي، جهاد فرهنگي را از کارکردهاي مهم و اساسي مساجد در عصر حاضر توصيف کرد.
شناسه خبر : 63271 تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۴۰۳ زمان انتشار : ۱۲:۱۴

به گزارش روابط عمومی ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد، « مرتضی شفیعی» مدیر ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد در جمع مدیران کانون های فرهنگی هنری شهرستان بناب که در اتاق جلسات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان برگزار شد، با اشاره به کارکردهای مختلف مساجد از صدر اسلام تا کنون اظهار داشت : در عصر حاضر بر اساس نیاز روز جامعه، کارکرد فرهنگی مساجد بیش از هر زمان دیگری اهمیت داشته و به معنای واقعی کلمه مساجد سنگر جهاد فرهنگی هستند.

شفیعی فعالیت نهادهای مختلف مردمی و حضور جوانان و نوجوانان در مساجد را یکی از نقاط قوت  نظام اسلامی دانست و تصریح کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد نیز درکنار سایر نهاد های فعال در مساجد ،جبهه جهاد فرهنگی و جهاد تبیین هستند .

 وی با اشاره به اینکه تعلیم و تهذیب جوانان و نوجوانان در فضای معنوی مساجد، می تواند بهترین نوع تعلیم و تهذیب باشد  اظهار داشت: تاثیرکار فرهنگی در مساجد با دیگر مکان ها متفاوت بوده و با توجه به تجارب موجود کاری که با مسجد گره خورده باشد، اثرگذاری بیشتر و تاثیر مضاعفی بر مخاطب دارد.  

 شفیعی افزود: محور تمام فعالیت کانونهای فرهنگی هنری با رویکرد تعلیم و تربیت  بوده و در حال حاضر نیز در سطح کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان در حال انجام دو برنامه ویژه تربیتی می باشیم.   

 مدیر ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد  استان با اشاره به اجرای طرح تربیت کادر نوجوان گفت: این طرح با عنوان طرح «شهید رئیسی» با هدف تربیت نیروی جوان، کارآمد، متخصص و متعهد برای انقلاب اسلامی و رشد و تربیت نوجوانان در بستر مساجد درحال اجرا می باشد.

 وی همچنین اجرای طرح «مسجد، کانون نشاط» را از دیگر طرح های تربیتی آموزشی ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد معرفی کرد و افزود:  جذابیت، نشاط و تنوع محور اصلی  برنامه های این طرح بوده  و فعالیت‌های جمعی، کار تشکیلاتی، کادرسازی و مسئولیت سپاری نظام‌مند به نوجوانان از اهداف اصلی این طرح می باشد.

 شفیعی در ادامه با اشاره به سامانه بچه های مسجد به عنوان یکی از مصادیق تحقق عدالت فرهنگی اظهار داشت : راه اندازی این سامانه و به کارگیری آن برای ثبت فعالیت های انجام شده در کانون های فرهنگی هنری مساجد این امکان را فراهم آورده که کانونهای روستایی، مرزی و مناطق محروم نیز بتوانند محلی برای عرضه فعالیت های خود داشته و از فضای مناسب جهت رقابت با کانون های شهری برخوردار باشند و حتی همه ساله تعداد زیادی از این کانون ها به عنوان کانونهای منتخب در سطح کشور معرفی می شوند.

 مدیر ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان با تاکید بر ثبت فعالیت های انجام شده در این سامانه خاطرنشان کرد: امکان حمایت مالی از برنامه های انجام شده درکانونهای فرهنگی هنری براساس اطلاعات و موارد ثبت شده و امتیاز کسب شده در این سامانه خواهد بود.

 بنابراین گزارش، درحاشیه  این جلسه مدیر و کارشناسان ستاد کانونهای فرهنگی هنری استان به همراه رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بناب از کتابخانه، قرائتخانه وکانون باقرالعلوم مهرآباد و کانون فرهنگی هنری شهدای طالب بابا بازدید کردند.

گفتنی است، در پایان این مراسم یکی از نوجوانان برگزیده جشنواره قرآنی مدها متان از شهرستان بناب مورد تقدیر قرار گرفت.